Over Babelfish

Team

Bij Babelfish begrijpen we dat veel organisaties vandaag de dag graag de kracht van kunstmatige intelligentie (AI) willen benutten, maar vaak onzeker zijn over waar en hoe ze het effectief kunnen implementeren. Wij helpen organisaties bij het nemen van geïnformeerde beslissingen over de integratie van AI in hun bedrijfsvoering. We bieden deskundige begeleiding om gebieden te identificeren waar AI effectief kan worden ingezet.

Naast het identificeren van nieuwe gebieden, helpen we ook organisaties die al gebruikmaken van AI om risico's met betrekking tot het model, de dataset en wetgevingskwesties zoals de AI Act te beheersen. Ons doel is om organisaties te helpen verantwoord en transparant te opereren bij het benutten van AI-technologieën.

Wij zijn ervan overtuigd dat ethiek verder moet gaan dan alleen voldoen aan de wetgeving. Door verder te gaan dan de wettelijke vereisten, zorgen we ervoor dat AI-oplossingen in lijn zijn met de waarden en principes van onze klanten. We zijn gepassioneerd over het bevorderen van transparantie, eerlijkheid en mensgerichtheid in al onze AI-inspanningen.

De inspiratie voor Babelfish ontstond tijdens een renovatieproject in huis. Terwijl we samenwerkten, vloeren legden en schilderden, realiseerden we ons hoe goed we als team samenwerkten. Door Jacintha's frisse perspectief te combineren met Pum's uitgebreide achtergrond, vormen we een geduchte combinatie.

We hebben Babelfish opgericht omdat we een veelvoorkomende neiging zagen bij bestaande organisaties om AI-oplossingen te omarmen zonder de bijbehorende risico's grondig te evalueren. Ons doel is om organisaties te begeleiden, ervoor te zorgen dat ze verantwoord AI-oplossingen adopteren, onnodige risico's vermijden en het volledige potentieel van deze transformerende technologie benutten.

Laten we samen de complexiteit van AI navigeren en een toekomst opbouwen waarin technologie daadwerkelijk ten dienste staat van de mensheid. Neem contact met ons op om te verkennen hoe we u kunnen helpen bij het benutten van de kracht van AI terwijl we de hoogste normen op het gebied van ethiek en risicobeheer handhaven.

Sta ons toe onszelf voor te stellen:

Team

Dr. H.R. (Pum) Walters:

Met een PhD in informatica breng ik een schat aan kennis en expertise naar ons adviesbureau. De afgelopen jaren heb ik lesgegeven aan de HvA en de HU, zowel voor de klas als bij het opstellen van het curriculum en de vakken. Daarvoor heb ik gewerkt als telecom-architect bij XS4ALL en Ziggo, en als consultant bij Microsoft en Ordina. Ik heb ook ervaring als onderzoeker aan de UvA, VU en CWI. In mijn vrije tijd werk ik graag aan verschillende IT-gerelateerde projecten. Onlangs ben ik gefascineerd geraakt door de veelheid aan beschikbare AI-tools en ben ik begonnen met een project om een overzicht van deze tools te maken en te compileren. Ik was verrast door het brede scala aan AI-tools die ons dagelijks leven aanzienlijk kunnen verbeteren.

Jacintha Walters MSc:

Team

Gewapend met een bachelordiploma in Cyber Security en een masterdiploma in Toegepaste AI breng ik een uniek perspectief naar ons adviesbureau. Mijn onderzoek voor mijn bachelor over AI voor de Nederlandse politie stelde me in staat zowel het potentieel als de risico's en impact van het toepassen van AI in een maatschappelijke omgeving als rechtshandhaving te ervaren. Tijdens mijn master ben ik diep ingegaan op de voorgestelde AI-wetgeving en heb ik onderzocht in hoeverre organisaties klaar zijn om aan de bepalingen ervan te voldoen. Daarnaast was ik docent in het Cyber Security-traject bij MakeITWork, waar ik de kans kreeg mijn kennis te delen en mensen te inspireren die hun carrière in de IT wilden veranderen. Buiten mijn professionele bezigheden ben ik gepassioneerd over duurzaam voedsel. Ik zorg ervoor dat ik elke week de lokale boer bezoek, mijn eigen tuin onderhoud en geniet van de vreugde van koken met verse, biologische producten en eiwitten.

Contact

Neem contact met ons op voor een gratis consult.